طیبه ثابت - پس از یاد و سپاس خدای بزرگ و توانایی که دریای زیبا و باشکوه را با آن همه چیزهای پرفایده و دیدنی آفرید، سلامی به زلالی آب به همهی شما خوانندگان کولهپشتی.
امیدواریم در این روزهای پاییزی، دلتان گرم از نور مهربانی باشد و در راه علمآموزی و کسب اخلاق و معرفت، موفق و افتخارآفرین باشید.
دوستان عزیز! اگر تقویم را ورق بزنید، متوجه میشوید مهمترین مناسبت این هفته هفتم آذر «روز نیروی دریایی» است، همان دلاورمردانی که با امواج خروشان دریا رفیق و همراهاند و نمیگذارند در هیچ لحظه از شبانهروز، دشمنی به مرزهای کشورمان نزدیک شود، و همهمان مواجهه پیروزمندانهشان با ناوشکنهای آمریکایی که قصد داشتند نفت و نفتکشمان را در دریای عمان بدزدند دیدهایم.
تاریخ نشان میدهد ایران از گذشتههای دور، یعنی دورههای هخامنشیان، ساسانیان و افشاریان، دارای نیروی دریایی و رونق تجارت دریایی بوده است.
خوب است بدانید نخستینبار سال ۱۳۰۲ و در دوران حکومت احمدشاه قاجار، نیروی دریایی نوین ایران به طور رسمی تأسیس شد. سال ۱۳۰۶ دانشجویانی برای تحصیل علوم دریایی به خارج اعزام شدند و سفارش ساخت چند فروند ناو نیز به ایتالیا داده شد.
سال ۱۳۱۱ ناوهای ببر، پلنگ، سیمرغ و کرکس تحت فرماندهی ناخدا بایندر از طریق کانال سوئز، دریای سرخ، اقیانوس هند و دریای عمان عازم خلیج فارس شدند و در بوشهر لنگر انداختند.
همچنین با خرید یک حوض شناور ششهزارتنی برای تعمیرات زیرآبی و ایجاد آموزشگاه درجهداری و پایگاههای دریایی، نیروی دریایی یگانهای خود را در دریای مازندران توسعه داد.
تا پیش از جنگ جهانی دوم، نیروی دریایی ایران در شمال و جنوب کشور دارای تجهیزات خوبی بود و وقتی سوم شهریور ۱۳۲۰ متفقین به ایران یورش آوردند، نیروی دریایی، مقاومت قهرمانانهای از خود نشان داد و دریابان بایندر، فرمانده نیروی دریایی، و ۶۰۰ نفر از افسران، درجهداران و ناویان این نیروی جانبرکف شهید شدند.
با شروع جنگ تحمیلی نیز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران هرگز در مقابل تهاجم نیروهای عراقی غافلگیر نشدند، بلکه هفتم آذر۱۳۵۹ با همکاری نیروی هوایی و انجام عملیات بزرگ مروارید، شناورهای رزمی سکوهای نفتی البکر و الأمیه را از بین برد و تا پایان جنگ، به نبرد با هواپیما و بالگردهای دشمن در دریا پرداخت.
علاوه بر آن، در مدت ۸سال جنگ تحمیلی، نیروی دریایی بیش از ۱۰ هزار فروند کشتی تجاری را به بنادر ایران اسکورت کرد. در این بین، تنها تعداد محدودی از آنها مورد اصابت موشک هواپیماهای دشمن قرار گرفتند که کارنامهای بسیار درخشان در جنگهای دریایی به شمار میرود.
نیروی دریایی ما در ۶۷روز، کار نیروی دریایی عراق را تمام کرد و هنوز هم عراق نیروی دریایی چندانی ندارد. در حقیقت ۷آذر روز پایان نیروی دریایی دشمن بود و آغازگر سیادت نیروی دریایی ایران.